STARLK receptár: Chutný džem z pečených hrušiek
Hruškový džem je neoddeliteľnou súčasťou jesennej sezóny. Jednotlivé odrody hrušiek dozrievajú v rôznych intervaloch, prakticky od začiatku septembra. Džem z pečených hrušiek je menej známy, zato však vynikajúci spôsob, ako spracovať tohtoročnú úrodu na 100%. Džem z pečených hrušiek môžete využiť na palacinky, na hrianky či len tak ako prílohu k lievancom.
Ingrediencie k hruškovému džemu
Na prípravu budeme potrebovať :
- 1,5 kilogramu hrušiek
- 0,5 kilogramu krupicového cukru
- 2 PL jablkového octu
- 4 PL rumu
- 1 KL škoricového cukru
Postup
1. Hrušky ošúpeme a skontrolujeme, či sa v hruškách nenachádzajú defekty vo forme plesne a pod. Ďalej ich nakrájame na kocky, pričom vyberieme jadrovníky a pevnú dužinu v ktorej obale sa nachádzajú.
2. Takto nakrájané hrušky umiestnime na plech, podlejeme jablkovým octom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 25 minút.
3. Po 25. minútach vyberieme plech z rúry a upečené hrušky posypeme polovičnou dávku cukru, t.j. 0,25kg, a dáme opäť do rúry na 5 minút.
4. Po 5tich minútach plech vyberieme a pridáme rum a škoricu, premiešame a necháme v rúre ešte 5 minút.
Zmes dáme do väčšej misky kde ju rozmixujeme ponorným mixérom a následne nakladáme do sterilizovaných fliaš.
Dúfame, že vám bude nezvyčajný džem z pečených hrušiek naozaj chutiť! Dobrú chuť!